Contactformulier
12 januari 2021

Sterspelers in die andere eredivisie

Sterspelers in die andere eredivisie
Evy en Chantal

Jullie vergelijken je werk met topsport. Hoezo?

Chantal: “Ik vergelijk ons werk wel eens met teamsport. Spelers uit een sportteam hebben dezelfde individuele doelstelling en dat maakt het tot een gezamenlijk streven. Voor het ene team is dat winnen, voor ons is dat cliënt in regie. Ons werk kan wel eens pittig zijn maar we hebben een sterk en mondig team. Een team waarin we op elkaar kunnen terugvallen en lief en leed delen. We hebben elkaar nodig. Wat de een niet weet, weet de ander of je nu verzorgende, verplegende of helpende bent. Het begrip hiërarchie kennen we hier niet. Ik zeg al: het is net teamsport.” 

Met welke doelgroep werken jullie?

Evy: “Wij werken bij Archipel Landrijt met cliënten met psychiatrische problemen, met jonge mensen met dementie en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Ze verblijven op twee afdelingen. Enerzijds zijn er cliënten die ‘warme’ zorg krijgen en opbloeien bij huislijkheid en groepsactiviteiten. Aan de andere kant verblijven cliënten die beter gedijen bij structuur en duidelijke grenzen. Voor alle cliënten geldt dat we werken met zorgvuldig opgezette zorgplannen die worden opgemaakt door een multidisciplinair team.”

Heden ik morgen gij. Wat bedoelen jullie hiermee?

Evy: “Ik ben 28 en de jongste cliënt is 30. Door het kleine leeftijdsverschil staan cliënten dichterbij en ga je toch anders met elkaar om dan wanneer je met ouderen werkt. Geen cliënt, geen collega en geen familielid is hetzelfde. En die afwisseling is precies de reden waarom ik mijn werk zo leuk vind. Chantal: Een Niet Aangeboren Hersenletsel kan iedereen overkomen, je hoeft maar ongelukkig van je fiets te vallen. Ons werk is dus geen ver-van-mijn-bed show en kan het dus zomaar zijn: ‘heden ik en morgen gij’. Daarnaast heb je ook veel contact met familieleden, partners en kinderen. Soms ook van onze leeftijd. Dat maakt dit werk ook aantrekkelijk. Ja, soms heftig maar nooit saai.”  

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacature of neem deel aan één van de online Jobcafés om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures