27 december 2019

Sámen gelukkig oud worden

Sámen gelukkig oud worden
Miranda

Wat doet een klantondersteuner?

Bij Archipel Berkenstaete wordt gewerkt met een PersoonsVolgendBudget (PVB). De kern van het PVB is dat de zorgvraag wordt ingericht op basis van de wensen van cliënten. Wanneer iemand op de wachtlijst staat voor Berkenstaete ga ik op huisbezoek omdat je thuis het beste beeld krijgt van mensen. Samen bespreken we hoe ze het leven willen voortzetten ook als iemand zorgafhankelijk is geworden. Hoe wil je je PVB besteden? Kies je voor zeven warme maaltijden of kook je drie dagen zelf? Wil je huishoudelijke hulp of geef je je geld liever uit aan een uitgebreid activiteitenprogramma? Alles kan.

Waarom klantondersteuner en niet cliëntondersteuner?

Ik ben het ‘maatje’ van mijn klanten. Er wordt in de zorg vaak gesproken over cliënten maar ik spreek over klanten omdat ik er óok ben voor de partners van cliënten. Die mogen we niet vergeten. Je moet de zorg zo indelen dat ze samen gelukkig oud worden.

Je hebt de beste baan ter wereld. Beetje overdreven misschien?

Ik kan een bijdrage leveren aan het laatste stukje van iemands leven. Om dat zo mooi mogelijk te maken. Dat vind ik een eer en een genoegen. Zorgen voor een glimlach door het onmogelijke, mogelijk maken. Door dingen te regelen en buiten gebaande paden te treden. Door moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken; wat is reëel en wat niet. Als Archipel een dienst niet kan leveren of een wens niet kan vervullen, ga ik buiten de deur shoppen. Dat kan en dat mag. Het woord ‘nee’ kennen we niet. Dus ja, de beste baan ter wereld. Daar blijf ik bij.

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacature of kom langs voor een gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures