14 maart 2022

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg
Cindy, leerling verpleegkundige

Voordat je de zorg in ging werkte je in de catering. Ook leuk werk!

Cateren is leuk en uitdagend werk, maar het is ook commercieel en klanten verwachten veel van je. Dat mag, maar hoge verwachtingen mondden ook wel eens uit in minder begrip. Als dat te vaak gebeurt, wordt zelfs een uitdagende job oninteressant. Zo’n vijf jaar geleden kwam er een moment waarop ik me afvroeg: ‘Wil ik dit werk de rest van mijn leven blijven doen?’ Nee, maar wat wil ik wél? Ik wist dat ik werk wilde waarin ik me nuttig voel. Aan het eind van de dag het besef hebben dat je iets hebt gedaan wat van betekenis is. Mijn tante werkte als IG-er en zij vond de zorg echt iets voor mij. Zorgzaam ben ik inderdaad wel. Zo ben ik gaan zoeken en van het een kwam het ander. Ik ben begonnen aan de BBL- opleiding leerling verzorgende-IG op een afdeling voor mensen met dementie bij Archipel Eerdbrand.

Je hebt de opleiding verzorgende-IG versneld gedaan. Werken en leren ging je blijkbaar goed af?

Werken en leren vond ik niet zo zwaar omdat ik dat in het verleden ook altijd heb gedaan. Ik was positief verrast want ik heb altijd interesse gehad in het menselijk lichaam. Vond het allemaal heel interessant. Inmiddels zit ik nu in het laatste jaar van de verpleegkunde opleiding en werk als leerling verpleegkundige op de somatische long-stay in Dommelhoef. Bij Archipel zeiden ze dat ik meer kon, en ik wilde ook meer. Archipel is goed voor haar medewerkers en maakt het mogelijk.

Je bent helemaal op je plek zo te horen?

Laatst zag ik op Facebook dat ik al vijf jaar bij Archipel werk maar het voelt als gisteren. Het feit dat het allemaal zo snel gaat, betekent voor mij dat ik de goede keuze heb gemaakt. Bovendien heb ik super collega’s en we steunen elkaar als het nodig is. Ik voel me er in ieder geval thuis. En wie weet wil ik me na deze opleiding verder gaan verdiepen in de richting palliatieve zorg. Zorg in de laatste fase van iemands leven vind ik de ultieme vorm van zorg.

Interesse?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan één van de online JobCafés om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

JobCafé

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures