29 februari 2020

Regisseur in de zorg

Regisseur in de zorg
Nikki

Archipel gaat meer onderscheid maken tussen de werkzaamheden van een mbo- en een hbo-verpleegkundige. Wat vind je daarvan Nikki?

Spannend, maar een prima ontwikkeling als je het mij vraagt. Archipel spreekt hbo-verpleegkundigen aan op hun opleiding en capaciteiten en wil hun kennis breed inzetten bij team overstijgende zorgtaken. De differentiatie tussen mbo- en hbo is nodig om verpleegkundigen breder in te zetten en zo tegemoet te komen aan een steeds complexere zorgvraag.

Waar kunnen jouw collega’s jouw expertise voor inzetten?

Mijn collega’s kunnen aanspraak maken op gespecialiseerde teamoverstijgende zorg door netwerkverpleegkundigen zoals ik. Bijvoorbeeld bij complexe wondverzorging, het aanbrengen van een stoma of voor coaching bij andere medische handelingen. Van een hbo-verpleegkundige wordt een proactieve en overstijgende rol verwacht. Een soort regisseur die het hele zorgproces overziet en professionals met elkaar verbindt.

Niet naast je schoenen gaan lopen hoor!

Nee, natuurlijk niet, daar ben ik veel te nuchter voor. Ik ben vooral positief. Door teams, kennis en ervaring met elkaar te verbinden, kunnen we van elkaar leren en worden we nóg beter. Ik doe mijn werk met veel plezier maar eerlijk is eerlijk: ik heb kennis die onbenut op de plank blijft liggen. Dat verandert. En ik ga echt niet nuffig alleen in een kantoortje zitten. Niks voor mij. Mijn collega’s kunnen mijn potentie op een andere manier inzetten als ze daar behoefte aan hebben. Voor de rest blijft alles hetzelfde: mijn liefde voor menselijk contact met cliënten en collega’s blijft onveranderd op één staan.

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacature of kom langs voor een gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures