25 mei 2021

Man met mededogen

Man met mededogen
Roel, verpleegkundige

Je hebt affiniteit met mensen met Korsakov. Hoe zit dat? 

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen verslaafd kan raken. Aan drugs, aan alcohol, het kan je zomaar overkomen. Tegelijkertijd vind ik dat iedereen een tweede kans verdient. Deze combinatie maakt dat ik graag met deze doelgroep werk. Ik zit nu in het kernteam dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van een Korsakov expertisecentrum dat er in 2022 moet zijn. Het is zo belangrijk dat er meer bekendheid komt over deze aandoening.

Je werkte aanvankelijk als zzp’er bij Archipel. Nu ben je in vaste dienst. Vanwaar de overstap?

Ik wilde als kind al eigen baas zijn. Het voordeel van zzp’er zijn is vrijheid. Ik was best trots op mezelf dat het lukte. Eind van de maand ontving ik meer dan ik nu in loondienst verdien maar eerlijk is eerlijk: er ging ook veel geld naar de belasting, verzekeringen en pensioen. Onder de streep is het verschil nihil. Ook voelde ik me wel een beetje eenzaam. Als je in vaste dienst bent, ben je onderdeel van een geheel, van een team en krijg je extra verantwoordelijkheden. Dat miste ik. Toen Archipel me het vorig jaar vroeg of ik in vaste dienst wilde komen, heb ik daar een zomervakantie over nagedacht. Vervolgens heb ik ‘ja’ gezegd en was ik de eerste zzp’er die zonder tussenkomst van wat voor bureau dan ook in vaste dienst kwam. 

Archipel werd van opdrachtgever werkgever. Wat zijn je ervaringen met je nieuwe werkgever?

Ik heb Archipel leren kennen als een fijne werkgever. Landrijt is een soort dorp waar iedereen elkaar kent. Met een informele sfeer waarin ik me thuis voel. Wat ik ook sterk vind is het principe van medewerker in regie. Ik heb die term op veel plekken voorbij horen komen maar hier wordt het toegepast. Bij Archipel is de medewerker oprecht in regie.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan één van de online JobCafés om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

JobCafé

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures