7 april 2020

Liefde ontvangen

Liefde ontvangen
Nancy

Delen is helen?

Ja precies. Ik werk met bewoners die nog heel zelfstandig zijn, waarmee ik een band kan opbouwen. Ze kunnen goed verwoorden wat hun wensen zijn en samen maken we er het beste van. En met ‘het beste’ bedoel ik, wat de cliënt wil. Soms zit een bewoner niet lekker in zijn vel maar ik weet inmiddels dat er dan een vraag of emotie achter zit. Het is aan mij om uit te zoeken wat er aan de hand is. Door de juiste vragen te stellen en de tijd te nemen, ontdek ik waar de schoen wringt. Over het algemeen zijn mensen opgelucht als ze hun hart kunnen luchten. Delen is helen dus.   

Je hebt kinderen. Vind je het vervelend dat je soms in het weekend moet werken?

Mijn werk is een wezenlijk onderdeel van mijn leven. Ik heb altijd fulltime gewerkt maar sinds ik kinderen heb, ben ik parttimer. Op deze manier kan ik werk en privé goed combineren. Eens in de twee weken staat mijn man in het weekend alleen langs het voetbalveld en moet ik inderdaad ‘ik kan niet’ verkopen. Maar dat is niet erg. Sterker nog, het is goed als mijn kinderen zien welke bijdrage ik lever aan de samenleving.

Als contactverzorgende heb je ook veel contact met familie toch?

Om de zorg rondom de bewoner zo goed mogelijk te laten verlopen, heb je veel contact met familieleden. Het kan best moeilijk zijn als een dierbare achteruit gaat, vergeetachtig wordt of een dementieel beeld vertoont. Mensen hebben elkaar in zo’n periode heel hard nodig. Ik vind het mooi om dit traject te begeleiden. Het is de voldoening die ik in mijn werk vind: ik geef liefde maar ontvang die ook terug.

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacature of kom langs voor een gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures