14 januari 2020

Knopen doorhakken

Knopen doorhakken
Niels

Lang leve diversiteit. Waarom eigenlijk?

De manier waarop je als man in het leven staat, beïnvloedt je denken en handelen. Dat is bij cliënten ook zo. Sommige cliënten willen liever door een man worden geholpen, anderen juist niet. Zoveel mensen, zoveel wensen. Hoe diverser een team, hoe groter de kans is dat zorg aansluit bij voorkeuren en wensen waardoor cliënten zich beter geholpen voelen. Daarnaast merk ik tijdens overleg met mijn overwegend vrouwelijke collega’s, dat ik gemakkelijk knopen doorhak.

Vind je als verpleegkundige voldoende uitdagingen in je werk?

Als verpleegkundige ben ik opgeleid om vooruit te kijken en overstijgend te denken. Zorginhoudelijk vind ik voldoende uitdaging en het werken in een zelfsturend team maakt mijn werk interessant. Denk aan kwaliteitsplannen schrijven, financiën regelen en de planning rondkrijgen. Of gesprekken voeren met collega’s, het coaching van studenten en voorlichting geven aan familie. Alles bij elkaar maakt dat ik een topbaan heb.

Kun je werk en privé goed scheiden?

Nou nee. Balans tussen werk en privé blijft, ondanks de jaren ervaring die ik heb, een uitdaging. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de zorg en merk dat ik soms zaken mee naar huis neem, terwijl professioneel gezien meer afstand gevraagd wordt. Mijn kracht is tegelijkertijd mijn zwakte.

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacature of kom langs voor een gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures