18 oktober 2020

Ik leer elke dag!

Ik leer elke dag!
Maarten

Maarten werkt met jonge mensen met dementie en niet-aangeboren hersenletsel. Petje af... 

Petje af hoeft niet. Ik vind het gewoon een fijne doelgroep om mee om te gaan. In mijn werk is het belangrijk om het vertrouwen van cliënten te winnen en een band op te bouwen. Daarvoor heb je onder andere geduld nodig, tijd en begrip. Dat past bij mij. Ik werk nu ruim een jaar bij Landrijt en de dagen zijn afwisselend en divers, uitdagingen genoeg. Geen cliënt, geen collega en geen dag is hetzelfde. 

Je hebt je diploma op zak. Voorlopig geen schoolbanken meer voor jou?

De volgende stap is de opleiding tot verpleegkundige niveau 4. Bij Archipel word je aan alle kanten ondersteund en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen. Maar ik ‘leer’ natuurlijk elke dag.  Mijn team bestaat uit jonge en oudere medewerkers. De een heeft ervaring en de ander recente theoretische kennis. Iedereen pakt situaties op zijn eigen manier aan. Door ervaringen te delen, blijf je van elkaar leren. 

Hoe reageren jouw vrienden op je werk?

In mijn vriendengroep werkt er verder niemand in de zorg. Ze zijn niet verbaasd dat ik dat wel doe want ik ben een echt mensenmens. Ik kom in groepen tussen de mensen nu eenmaal het beste tot mijn recht. Als ik over mijn werk vertel, zijn ze wel onder de indruk. ‘Ik zou het niet kunnen, respect man’, zeggen ze dan.

Geïnteresseerd?  Bekijk onze vacatures of kom langs voor een gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures