3 juni 2020

Het goede doen

Het goede doen
Mariet

Mariet werkt inmiddels 14 jaar als vrijwilliger bij Archipel. Complimenten!

Dank je wel maar ik vind het eigenlijk vanzelfsprekend dat je de helpende hand biedt als je dat kunt. Toen mijn man overleed, wilde ik niet achter de geraniums verdwijnen. Ik wilde iets doen, eruit. Inmiddels zijn we veertien jaar verder en ik ben er nog steeds en ik vind het nog steeds fijn. Je helpt anderen en je weet dat je met iets goeds bezig bent. Ik kan ook thuisblijven en een boek lezen. Best leuk hoor. Maar dit geeft voldoening. Ik tel mee, doe mee en draag bij.

Wat doe je in een week?

Ik ben een ochtend bij Archipel Passaat. Ik haal cliënten op als we balansoefeningen gaan doen. Een soort gymnastiek zittend op een stoel. Bal overgooien, muziekje aan en een spelletje doen met elkaar. Na de oefeningen breng ik mensen ook weer terug. Daarnaast assisteer ik één avond in de maand bij de kien-avond in de Gasterij. Koffie, thee en een drankje in de pauze en helpen met de kaarten en de nummers. Heel gezellig hoor.

Wat moet je in huis hebben als vrijwilliger?

Als je hier als vrijwilliger wilt werken moet je geduld hebben want het gaat allemaal niet meer zo snel. Er zijn momenten dat mensen slecht gehumeurd zijn of boos worden uit onmacht. Voor mij scheelt het dat mijn moeder ook dementerend was. Ik ben het gewend en focus me vooral op de leuke momenten en die zijn er meer dan genoeg.

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacature of kom langs voor een gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures