Contactformulier
18 april 2022

Handen uit de mouwen graag

Handen uit de mouwen graag
Ramona, contactverzorgende bij Akkers

Ramona is contactverzorgende bij Archipel Akkers en werkt al 25 jaar met mensen met dementie. Ramona houdt van aanpakken, aanpoten en oppakken. Van doen en zaken afhandelen. Afspraak is afspraak, die daadkracht straalt van haar af. Maar als stoere Ramona vertelt over bewoners, verandert haar gezicht. Dan zie je een zachte, zorgzame blik verschijnen met een hele mooie glimlach.

Je werkt met mensen met dementie, wat zijn daarbij jouw drijfveren?

Elke dag is anders omdat bewoners elke dag anders zijn. Soms zijn ze onrustig terwijl ze de volgende dag een goede dag hebben. Dat blijft boeien. Ik heb ook het idee dat ze mij ondanks hun dementie kennen. Gaandeweg voelen ze dat ze mij kunnen vertrouwen en het geeft mij voldoening om hen die veiligheid te bieden. Het is echt niet altijd rozengeur en maneschijn hier want dementie is een nare aandoening. Daarom vind ik het ook belangrijk om mensen op te vrolijken. Ik zet vaak een muziekje op als ze dat fijn vinden. Lekker samen zingen op de rand van het bed, daar genieten zij van. Maar ik ook.

Nooit overwogen om voor een andere organisatie te werken?

Nee, ik heb het hier nog steeds naar mijn zin. Misschien zou je het niet zeggen bij ouderenzorg maar ons werk gaat over beweging. We zijn zelfsturend en er is altijd iets om kwaliteit te borgen. Daar doe ik individueel aan mee maar er zijn ook projecten waaraan we als team werken. Een hartstikke fijn team overigens ook al zijn we nu met minder collega’s dan eigenlijk zou moeten. Als team blijven we bewegen. We stimuleren elkaar om afspraken na te komen, houden elkaar scherp en zo blijven we met elkaar de zorg verbeteren.

Jullie kunnen best wat handjes gebruiken. Wat voor collega zoeken jullie?

Iemand die flexibel is en kan werken met mensen met dementie. Daar heb je een gedegen opleiding voor nodig maar ook eigenschappen zoals geduld, mededogen en respect. Graag ook een collega die zelfstandig kan en wil werken, nieuwsgierig is en open staat voor nieuwe dingen. Een teamlid dat zich wil verdiepen in het verbeteren van verschillende aspecten in de zorg zoals bijvoorbeeld wondzorg. Kortom een professional die zich, naast het werk aan het bed, breder wil ontwikkelen en inzetten. Wie daarbij in de buurt komt, kan rekenen op een warm bad en ontvangen we met open armen!

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan één van de JobCafés om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

JobCafés

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures