11 juni 2020

Een terugblik op werken in een cohort

Een terugblik op werken in een cohort
Maggie, Verpleegkundige geriatrische revalidatiezorg

Je werkt met mensen die revalideren na corona. Best pittig.  

Ik werk inderdaad in Dommelhoef met cliënten die COVID-19 hebben gehad en herstellende zijn na ziekenhuisopname. Samen met collega’s uit verschillende disciplines heb ik hiervoor een speciale post-COVID nascholing gevolgd over deze specifieke vorm van revalidatie. Hierin was ook aandacht voor post-IC-trauma en longrevalidatie. De zorg is best intensief omdat cliënten uit het niets achteruit kunnen gaan terwijl ze zelf niet doorhebben dat ze er slecht aan toe zijn. Je moet dus voortdurend op je hoede zijn.

Je hoort vaak dat cliënten in deze situatie er alleen voor staan. Klopt dat? 

Het is inderdaad schrijnend om te zien dat mensen alleen zijn omdat naasten er niet bij mogen. We proberen ze wel te helpen met beeldbellen bijvoorbeeld maar dat is geen vervanging voor echte nabijheid. Zeker niet als iemand erg ziek en benauwd is. Dan hebben ze alleen ons. Je ziet soms de angst die cliënten hebben. Sommigen beseffen wat er aan de hand is maar dat geldt niet voor iedereen.   

Ben je bang om zelf corona te krijgen?

Nee, daar ben ik niet bang voor. Zolang ik me aan de protocollen hou, zal het met niet snel overkomen. Maar ik maak wel heftige dingen mee die ik achteraf moet verwerken omdat je vaak meteen moet handelen. Gelukkig sta ik er niet alleen voor. Bij Archipel is op iedere locatie een coach aanwezig waar ik terecht kan voor een luisterend oor. En er werken psychologen en geestelijk verzorgers die hun expertise graag inzetten voor hun collega’s en klaarstaan als dat nodig is. 

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacature of kom langs voor een gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures