9 maart 2020

Duizendpoot

Duizendpoot
Mariëlle

Altijd in de zorg willen werken?

Nee, ik heb nooit de ‘roeping’ gehad om ‘zuster’ te worden. Nooit, never niet en ik had nooit verwacht dat ik dit werk zo leuk zou vinden. Mariëlle is vakbekwaam drogist, kapster en gediplomeerd masseur. Voordat ik met de opleiding verzorgende IG begon, heb ik een basisopleiding tot coach gevolgd. Dat leek me wel wat: mensen in de zorg coachen en begeleiden. Leuk bedacht maar als je geen zorgachtergrond hebt, heeft het niet zoveel zin. Daarom ben ik in de zorg gaan werken. Nu kan ik eindelijk zeggen dat alle theorie en ervaring bij elkaar komen. Mijn levenslessen, kennis van genees- en zelfzorgmiddelen, mijn kappersopleiding, masseren, coachen, verzorgen en verplegen, ik kan het iedere dag toepassen.

Je bent verzorgende IG, contactverzorgende en student verpleegkunde. Toe maar!

De mogelijkheden om te werken en te studeren dienden zich aan en ik heb het met beide handen aangegrepen. Ik werk nu bij Archipel Nazareth waar ik samen met mijn team zorg voor cliënten met een psychogeriatrische achtergrond. Ik ben nooit uitgeleerd. Als ik deze opleiding net zo haal als de vorige dan ga ik misschien nog een stapje verder. Wie weet Hbo? We zullen zien. Eén ding is zeker: mijn meest favoriete plek in huis is achter de tafel vol met boeken. Ik ben gewoon leergierig. Dat zit erin.

Een leven lang leren past bij jou?

Zeker! Werken en een opleiding volgen zit al jaren in mijn systeem. De combinatie: leren en werken is pittig. Als contactverzorgende maak ik veel uren want naast mijn gewone werk, heb ik extra verantwoordelijkheden voor het roosteren, kwaliteitsbewaking, verzuim- en werkbegeleiding. Dat is veel maar maakt het werk ook weer veelzijdig. Een van mijn levenslessen is dat als je niks doet, er ook niets gebeurt. In mijn opleiding tot verpleegkundige leer ik weer zoveel. Niet alleen vak gerelateerde competenties maar alles wat er verder nog bij zorg komt kijken. Dat vind ik allemaal leuk. Dus naast bezige bij en Rupsje Nooitgenoeg ben ik misschien ook nog wel een klassieke duizendpoot.

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacature of kom langs voor een gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures