16 december 2020

Dappere doorzetter

Dappere doorzetter
Usha

Usha woont pas drie jaar in Nederland maar je spreekt de taal behoorlijk goed!

Dank je wel. Ik ben opgegroeid in een klein bergdorpje in Nepal. Op mijn zestiende trouwde ik en van mijn man mocht ik toen niet meer naar school. Ik kreeg een kind en na een jaar strandde het huwelijk. In 2017 ben ik met mijn tweede man en dochter naar Nederland gekomen en hier heb ik de taal geleerd tijdens een inburgeringcursus maar vooral in de tijd dat ik in de thuiszorg werkte. Minister-president Mark Rutte mocht ik een keer ontmoeten en die vond ook dat ik de taal snel onder de knie had. Dat vond ik een enorm compliment.

Waarom ben je in de zorg gaan werken?

Toen ik in Nederland kwam, was dat hét moment om serieus na te denken over mijn toekomst want ik wil echt iets van mijn leven maken. Mensen in mijn omgeving zeiden vaak: ‘Usha, jij bent een zorgzaam mens met een warm hart’. Ik vroeg me af of ik van die eigenschap mijn beroep zou kunnen maken. Dat kan in de zorg dus ik ben eerst aan de slag gegaan in de thuiszorg. Vervolgens heb ik de opleiding Zorg en Welzijn niveau 1 bij het Summa College gevolgd. Daarna heb ik bij Archipel gesolliciteerd omdat ik heb gezien hoe bekwaam ze mijn schoonmoeder verzorgden en omdat ik hier kan werken en leren. Ik volg nu de opleiding tot Helpende Plus. Het bevalt me prima en op momenten dat het wat moeilijker is, kan ik altijd terugvallen op mijn team maar ook op de opleidingsbegeleiders.

Wat is je advies voor andere nieuwkomers?

Mijn leven is veranderd. Ik heb kennis gemaakt met een nieuwe maatschappij, een andere cultuur en een vreemde taal. Nederland is een mooi land met kansen die ik met beide handen heb aangegrepen. Problemen heb ik steeds stap voor stap opgelost. Met het nodige doorzettingsvermogen maar altijd met een open blik. Dat advies zou ik ook aan anderen willen geven die hier hun toekomst willen opbouwen: kies je doelen, stap op mensen af, accepteer verandering, blijf positief en ga de uitdagingen aan. Vertrouw daarbij op jezelf!

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacature of kom langs voor een gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures