13 april 2021

Blijven groeien

Blijven groeien
Stefan, leerling Verpleegkundige

Zeker de eerste coronaperiode was heftig. Toch heeft het je ook iets moois gebracht. Hoe zit dat?

Corona was de directe aanleiding om de opleiding tot Verpleegkundige niveau 4 te gaan volgen. Dagelijkse zorg kan ik als verzorgende wel bieden maar als verpleegkundige ga je verder en dat is in deze tijd soms nodig. Het gaat het niet alleen over het zelfstandig uitvoeren van verpleegtechnische handelingen maar vooral over het hebben van overzicht, het coördineren en organiseren van de zorg. Processen bewaken en intermediair zijn tussen behandelaars en bijvoorbeeld familie. Je leert op een ander manier kijken. In die zin heeft die negatieve periode ook nog iets goeds gebracht. In het najaar ben ik aan de opleiding begonnen.

Leren en werken combineren gaat je goed af. Ben je iemand met veel zelfdiscipline?

Leren en werken valt me niet tegen en dat komt misschien omdat ik net de opleiding V-IG heb afgerond. De zelfdiscipline van het studeren zit nog in mijn systeem. Ik werk 32 uur per week en ga 1 dag per week naar school. Ik werk nu met cliënten met dementie maar ik ga ook op een somatische afdeling werken. Je mag je voorkeuren opgeven en daar wordt vanuit Archipel zorgvuldig in meegedacht.

Vind je dat Archipel voldoende mogelijkheden biedt om jezelf te ontwikkelen?

Archipel biedt veel doorgroeimogelijkheden en verzorgt veel extra scholing die ik regelmatig bijwoon. Bijvoorbeeld webinars en de zogenoemde Cafés. Zoals Café Brein over Niet Aangeboren Hersenletsel of het Huntington Café met informatie over de ziekte van Huntington. Laatst kwam een psycholoog naar Akkers die vertelde over de hersenen en Alzheimer. Het is interessante achtergrondinformatie over onderwerpen die je soms tegenkomt in de zorg waarvan je profijt kunt hebben.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan één van de online JobCafés om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

JobCafés

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures