Contactformulier
16 mei 2022

Bij Archipel is iedereen bezig zich te ontwikkelen

Bij Archipel is iedereen bezig zich te ontwikkelen
Marian volgde de verkorte tweejarige opleiding tot Verzorgende IG bij Archipel en werkt nu in Fleuriade met mensen met dementie

Marian volgde de verkorte tweejarige opleiding tot Verzorgende IG bij Archipel en werkt nu in Fleuriade met mensen met dementie. Marian: “Voordat ik bij Archipel kwam, heb ik in een klinisch laboratorium gewerkt. In het begin met plezier maar toen alles werd geautomatiseerd, verliep iedere dag hetzelfde. Ik ben met een jobcoach gaan praten en in dat gesprek kwam naar voren dat iets creatiefs, medisch en ondernemends goed bij mij zou passen; én werken met mensen. En voilà, al deze elementen zitten in het werk van een verzorgende IG. Eenmaal bij Archipel over de drempel ging het snel. Ik ben begonnen als aspirant leerling en kort nadat ik startte met de opleiding brak corona uit. Achteraf gezien een leerzame tijd maar toen we er middenin zaten, vond ik het behoorlijk heftig. Eerlijk is eerlijk.”

Nieuwe wereld open

Marian: “Ik ben heel gelukkig met mijn overstap naar de zorg. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Het is leuk om klasgenoten te hebben in verschillende leeftijden met verschillende achtergronden. Het studeren viel mee en het werken met mensen met dementie is geweldig. Het is zo’n voldoening dat je het leven van deze mensen kunt verrijken. Inmiddels ben ik ook werkbegeleider van leerlingen. Een belangrijke les die ik bij Archipel heb geleerd, is dat je jonge mensen zeker in het begin goed moet begeleiden en soms zelfs moet beschermen. De zorg is mooi maar kan heftig zijn en een verkeerde start maak je niet snel goed. Wij zijn ons daarvan wel bewust.”   

“Of ik klaar ben met studeren? Welnee ik ga binnenkort de verkorte opleiding verpleegkunde volgen en een cursus wondzorg. Waarom? Omdat het wordt gestimuleerd."

Bij Archipel is iedereen bezig om zich te ontwikkelen; een cursus, een opleiding, een training. Van de opleiding verpleegkunde verwacht ik meer verdieping in het algemeen en inzicht in onbegrepen gedrag in het bijzonder: waar komt het vandaan? Hoe uit het zich en hoe ga je ermee om? We gaan het zien, heb in ieder geval veel zin om weer te beginnen.”

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan één van de JobCafés om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

JobCafés

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures