12 november 2019

Bewoners hebben veel enthousiasme nodig

 Bewoners hebben veel enthousiasme nodig
Alka

Mensen activeren en motiveren, dat is de basis van jouw dagelijks werk?

Ik werk in Kwadraat, een kleinschalig woonproject in de wijk waar mensen wonen met een verpleeghuisindicatie en een psychiatrische achtergrond. Bewoners worden begeleid in het voeren van een zelfstandig huishouden. Ze doen zelf boodschappen, wassen en strijken. Koken en eten doen we met elkaar. Bewoners hebben structuur, stimulans en heel veel enthousiasme nodig. De beste zorg lever je bij ons met een lach op het gezicht en de handen op de rug.

Je komt van oorsprong uit Rusland. Was het moeilijk om hier aan de slag te komen?

Als je in Nederland wilt gaan werken moet je eerst een diplomawaardering laten doen waarbij ze kijken wat een buitenlands diploma in Nederland waard is. In Rusland was ik verpleegkundige, hier verzorgende. Ik ben bij Dommelhoef gaan werken en heb scholing gevolgd totdat ik verzorgende IG was. De stof tijdens de lessen kon ik prima volgen. Maar er zijn wel dingen die echt anders zijn.

Wat is jouw advies voor mensen uit het buitenland die in ouderenzorg willen werken?

Het beste advies dat ik kan geven is: leer de taal. Dat is absoluut een must. En als je de ouderenzorg in wilt, ga eerst vrijwilligerswerk doen of ga flexen. Kijk op verschillende plekken hoe het hier werkt, leer ervan en maak dan je keuze.

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacatures of kom langs voor een gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures