4 mei 2020

Aandacht voor wat niet gezegd wordt

Aandacht voor wat niet gezegd wordt
Annemie

Wat doet een ergotherapeut?

Ergotherapeuten begeleiden mensen om hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen. Het is afwisselend en inspirerend werk omdat ik zowel in het verpleeghuis werk als op de dagbehandeling waar ik veel contact heb met mantelzorgers. Daarnaast werk ik extramuraal, bij mensen thuis. Samen gaan we op zoek naar oplossingen, oefeningen en aanpassingen zodat ze ondanks hun beperkingen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Annemie werkt steeds meer vanuit intuïtie. Waarom?

Aanvankelijk werkte ik vooral vanuit mijn kennis en expertise, maar de laatste jaren inderdaad steeds meer vanuit intuïtie. Ik treed in verbinding met cliënten en geef woorden aan wat niet meer gezegd kan worden. Aanvoelen welke hulp ze nodig hebben, dat is iedere dag een prachtige uitdaging voor mij.

Never a dull moment on the job?

Hoewel ik al 37 jaar bij Archipel werk is mijn enthousiasme voor het vak en voor de mensen waarmee ik werk, is nog net zo groot als mijn eerste werkdag. Mijn werk betekent zingeving, het geeft betekenis aan mijn leven. Ik word er gelukkig van omdat ik dichtbij mensen durf te gaan staan en in eerste instantie oog en aandacht heb voor de persoon en dan pas voor de ziekte of beperking. De warmte die ik dan ervaar, beschouw ik als grote succesmomenten.

Geïnteresseerd? Bekijk onze vacature of kom langs voor een gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

Meer informatie over Archipel?

Contact     Folders & Brochures     Vacatures