Contactformulier
28 februari 2022

Aandacht voor de kleine dingen

Aandacht voor de kleine dingen
Angelique, Helpende Plus

Is er een levensmotto dat bij je past?

Ben en blijf jezelf. Als je goed kunt uitleggen wie je bent, waarom je doet wat je doet, kom je een heel end. Iets doen omdat dat altijd zo is gedaan, vind ik geen reden.  Ik vind het belangrijk dat je weet wie je helpt, wie er tegenover je zit. Een oud persoon is geen oud persoon maar iemand die een leven achter zich heeft. Met verhalen en ervaringen. Met dingen die hij heeft meegemaakt of juist niet. Daar moet je je iedere dag bewust van zijn.

Je werkt al dertig jaar in de ouderenzorg. Best lang!

De ouderenzorg heeft me altijd aangesproken. Klinkt misschien niet erg spannend maar ik hou van zorgen voor iemand en ik vind het fijn als ik iets voor een ander kan betekenen. Op wat voor manier dan ook. Tegelijkertijd zal ik cliënten blijven stimuleren om zelfstandig te blijven. Somatische bewoners zijn leuk omdat je echt contact hebt. Werken met mensen met dementie vind ik persoonlijker. Samen een beetje keuvelen, rondje wandelen, haren goed doen, nagels lakken. Het lijken kleine dingen maar ze kunnen voor iemand heel belangrijk zijn. Bovendien als je aan deze kleine dingen geen aandacht schenkt wat blijft er dan nog over? Ik kijk altijd goed naar wat een cliënt nodig heeft en dat kan ook alleen aandacht zijn.

Wat vind je van werken in zelfsturende teams?

Aan de zelfsturing heb ik in het begin even moeten wennen. Er zijn heel wat administratieve taken bijgekomen. Zo ben ik verantwoordelijk voor het rooster, het verzuim en bestellingen. Inmiddels ben ik eraan gewend en vind het ook leuk om te doen. Daarnaast zit ik nog in de werkgroep Communicatie. Hierin zitten alle disciplines van de locatie zoals de zorg, technische en facilitaire dienst. Voorheen was het meer ieder voor zich en God voor ons allen. Dat is veranderd. Nu zorgen we met elkaar dat we goed blijven samenwerken. Voor een verbindend type zoals ik is dat kaasje.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures of neem deel aan één van de online JobCafés om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vacatures

JobCafé

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures