Menu

Lees trotse verhalen van onze collega's

Lisha
31 oktober 2018

Blijven leren

Het grootste misverstand over revalideren? Ik verwacht dat buitenstaanders denken dat revalidatie, therapie is in de traditionele zin van het woord. Een uurtje bij de fysiotherapeut of logopediste en voor de rest uitrusten. Maar bij ons is álles therapie. Revalidatie begint op het moment dat een cliënt wakker wordt totdat hij weer naar bed gaat.

Lees verder
Kyra
11 oktober 2018

Ik was meteen verkocht

Tijdens mijn eerste jaar verpleegkunde heb ik stage gelopen bij mensen met dementie. Ik vond het een fijne stage. Deze bewoners kunnen vaak moeilijk duidelijk maken wat ze willen en daar zit voor mij de uitdaging. Uitzoeken wat ze bedoelen en dan bedenken hoe ik kan helpen zodat ze zich gelukkig en prettig voelen. Tijdens deze stage was ik meteen verkocht.  

Lees verder
Gaby
10 september 2018

Ik had eerder mijn hart moeten volgen

Na mijn middelbare school, eind jaren zeventig, stond ik voor de keuze: MBO-Verpleegkunde of MEAO. Ik koos voor het laatste en werd uiteindelijk Hoofd Inkoop in de metaalverwerking. Voor mijn werk heb ik veel van de wereld gezien. Heel leuk maar diep van binnen wist ik dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Na de geboorte van mijn zoon en de zorg voor mijn ouders wist ik het zeker: zorg past bij mij.

Lees verder
Teun
26 juli 2018

'Zorgen voor' is meer dan alleen verzorgen

Ik wil de mooie kanten van de zorg laten zien maar ook de hiaten in het systeem. De reden waarom ik het concept 'Steun en Toeverlaat' heb ontwikkeld komt voort vanuit mijn kernzin: ‘zorg en welzijn is mij wél een zorg’.

Lees verder
Niels
17 juli 2018

Lang leve diversiteit

Goede zorg leveren, omdat je allemaal anders bent. Ik werk met cliënten met vergevorderde dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Ik ben bij Archipel begonnen als stagiaire hbo-v waarna ik ervaring heb opgedaan bij verschillende locaties. Eenmaal het diploma op zak ben ik zes jaar geleden in Berkenstaete aan de slag gegaan.

Lees verder
Margriet
10 juli 2018

Met ziel en zaligheid

Ik hou van mijn werk omdat ik het fijn vind om voor mensen te zorgen en om ze in hun kracht te zetten. Daarbij heb ik mijn team nodig want samen sta je sterk en kun je iets bereiken voor de cliënt. We hebben hetzelfde doel.

Lees verder
Ramona
3 juli 2018

Ik zou niets anders meer willen

Ik vind het belangrijk dat anderen ook weten hoe fijn ik mijn werk vind. Na twintig jaar in dit vak, zou ik niets anders meer willen. De dankbaarheid van bewoners, de voldoening en het besef dat ik iets kan betekenen voor een ander wil ik voor geen goud missen. Mijn werk is écht mijn ding.

Lees verder
Jessie
28 juni 2018

100% ervoor gaan

Als het om het welzijn van bewoners gaat niet, accepteer ik geen 'nee'. Ik vind het belangrijk dat mensen met dementie kunnen blijven communiceren met hun verzorgers en vooral met hun familie. Daarom wilde ik een CRDL (uitgesproken als ‘Cradle’) aanschaffen. Dit instrument vertaalt een aanraking tussen mensen in geluid en zorgt voor verbinding en onderling contact. 

Lees verder
Hanneke en Chantal
6 juni 2018

Te gast bij bewoners

Zorg verandert met de tijdgeest en de wensen van ouderen. Wat merken jullie daarvan in de praktijk? Chantal: op onze afdeling wonen 30 bewoners zelfstandig in een eigen appartement terwijl ze 24 uur...
Lees verder
Nikki en Hanneke
27 mei 2018

Een glimlach zegt zoveel meer

Nikki en Hanneke werken bij Archipel Kanidas en zijn het roerend eens: ‘Om dit werk te doen moet je oog en aandacht hebben voor de ander en vooral veel liefde. En die liefde krijg je zeker terug. Dat zit in de kleine dingen, in het non-verbale. Daarmee is de waardering niet minder, juist niet. Een glimlach kan zoveel meer zeggen dan woorden.'

Lees verder
Liz en Nicolien
18 mei 2018

Werken met ouderen is saai, suf en stoffig. Feit of fabel?

Liz en Nicolien: fabel. Ouderen veranderen. De nieuwe generatie die Campus Westerwind of Antoniushof in Best bezoekt, wil creatief bezig zijn en geïnspireerd raken. In alle rust en vrijheid. Aan het einde van de dag is het heerlijk om dat ene zinnetje te horen: ‘Ik heb het fijn gehad’. Dat geeft ongelooflijk veel voldoening. Zij tevreden, wij tevreden. Iedere dag is anders, iedere deelnemer is anders, iedere activiteit en ieder product is anders. Daar is werkelijk niets saais aan. Het is echt een droombaan!

 

Lees verder
Lieke en Roos
2 mei 2018

Ons kent ons, heerlijk!

 

Roos: Wij werken in Berkenstaete in Son met bewoners die zelfstandig wonen. Ze hebben een zorgindicatie met een bijbehorend budget. Een soort virtuele portemonnee waarmee ze hun zorg en activiteiten kunnen ‘inkopen’. Dit geeft zorgverleners de mogelijkheid om het leven samen met bewoners vorm en inhoud te geven. Precies zoals zij dat graag wensen. Het is een van de dingen die het werk veelzijdig maakt.

Lees verder
Cindy en Pleun
24 april 2018

Zelfsturing is de moeite waard om voor te knokken

Ons team heeft hard gewerkt om te komen waar we nu zijn. Dat hebben we samen gedaan, met elkaar. Nu hebben we een super team waarin iedereen elkaar iets gunt, waar je jezelf kunt zijn en waar je je kunt ontwikkelen. En ja, we zien elkaar ook buiten het werk. Geen verplichting, wel gezellig.

 

Lees verder

Ben jij verzorgende, verpleegkundige of contactverzorgende?
En heb je hart voor de ouderenzorg, kies dan ook voor Archipel.
Solliciteer direct online op een vacature!

Alle vacatures

Bekijk onze Mensenwerk-films!