Menu

Lees trotse verhalen van onze collega's

Niels
14 januari 2020

Knopen doorhakken

Als verpleegkundige ben ik opgeleid om vooruit te kijken en overstijgend te denken. Zorginhoudelijk vind ik voldoende uitdaging en het werken in een zelfsturend team maakt mijn werk interessant.

Lees verder
Vladimir
2 januari 2020

Een Oekraïens hart en een Nederlandse geest

Ik vind het fijn om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn, met elkaar afstemmen wat ze willen. Bij Archipel staat ‘eigen regie’ in goud geschreven. Cliënten bepalen zelf hoe ze hun leven willen inrichten. Ik hou van dat uitgangspunt.

Lees verder
Miranda
27 december 2019

Sámen gelukkig oud worden

Ik ben het ‘maatje’ van mijn klanten. Er wordt in de zorg vaak gesproken over cliënten maar ik spreek over klanten omdat ik er óok ben voor de partners van cliënten. Die mogen we niet vergeten. Je moet de zorg zo indelen dat ze samen gelukkig oud worden.

Lees verder
Chantal
20 december 2019

Saai? Never!

In ben een verbinder tussen cliënt, familie en team. Daarbij is het de uitdaging om de jongere met dementie steeds op nummer één te blijven zetten en iedereen bij dit streven te betrekken.

Lees verder
Cor
12 december 2019

Niet zeuren maar zwammen

Ik heb altijd veel interesse in de natuur gehad en weet hoe fijn het is om buiten te zijn. Ik heb ‘ja’ gezegd tegen het vrijwilligerswerk bij Archipel omdat ik het fijn vind om iets terug te doen voor mensen die zelf niet veel meer naar buiten kunnen en hulpbehoevend zijn.

Lees verder
Susan
2 december 2019

Jezelf overstijgen

Met de wijsheid achteraf en de ervaring van nu, kan ik oprecht zeggen dat het een goede keuze is geweest. Voordat je een switch overweegt moet je wel van jezelf weten of je het fijn vindt om met mensen te werken want dat straal je uit.

Lees verder
Marieke
21 november 2019

Gegroeid als mens

Toen ik de zorg inging was ik een opstandige puber maar na één dag wist ik: ouderenzorg past! Het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Ik voelde de verantwoordelijkheid die dit werk met zich meebrengt en besloot om er iets van te gaan maken. Sindsdien ben ik gegroeid en als mens veranderd. Waar ik vroeger een kort lontje had, heb ik nu een engelengeduld.

Lees verder
Daniëlle
14 november 2019

Denken in mogelijkheden

Ik ben begonnen als ziekenverzorgende. Met een onderbreking van een paar jaar, heb ik altijd in de ouderenzorg gewerkt. Vijf jaar geleden was ik klaar voor de uitdaging om samen met collega’s een nieuwe afdeling op te zetten voor mensen met de ziekte van Huntington. We zijn begonnen met twee cliënten en zijn doorgegroeid naar achttien bewoners. Het is een bijzondere afdeling met bijzondere mensen en een bijzonder team.

Lees verder
Alka
12 november 2019

Bewoners hebben veel enthousiasme nodig

Ik werk in Kwadraat, een kleinschalig woonproject in de wijk waar mensen wonen met een verpleeghuisindicatie en een psychiatrische achtergrond.  Bewoners hebben structuur, stimulans en heel veel enthousiasme nodig. De beste zorg lever je bij ons met een lach op het gezicht en de handen op de rug.

 

Lees verder
Jeffrey
30 oktober 2019

Feestjes bouwen

Ik ben bevoorrecht omdat ik zo’n mooi vak heb. Mensen zien genieten van mijn eten doet iets met me. Het geeft mij de energie om net een stapje extra te zetten en er iedere dag een feestje van te maken.

 

Lees verder
Anja
10 oktober 2019

Ik vind het fijn om voor een ander te zorgen

Op onze afdeling verblijven mensen met Parkinson vanaf 50 jaar tot ver in de 90. De een heeft veel zorg en begeleiding nodig terwijl de ander redelijk zelfstandig functioneert. Onze zorg is absoluut maatwerk, geleverd door een geweldig team dat voor elkaar door het vuur gaat.

Lees verder
Maarten
2 september 2019

Ik leer elke dag!

In mijn vriendengroep werkt er verder niemand in de zorg. Ze zijn niet verbaasd dat ik dat wel doe want ik ben een echt mensenmens. Ik kom in groepen tussen de mensen nu eenmaal het beste tot mijn recht. Als ik over mijn werk vertel, zijn ze wel onder de indruk. ‘Ik zou het niet kunnen, respect man’, zeggen ze dan.

Lees verder
Richard
5 augustus 2019

Fluitend naar het werk...

Op een dag zag ik een bus met de oproep om bij Archipel te komen werken. Ik belde een kennis die bij Archipel werkt en hij ging iedere dag fluitend naar zijn werk. Dat wilde ik ook. Ik ben nu een jaar bij Archipel en ik ga ook iedere dag fluitend naar mijn werk.

Lees verder
Ellen
1 juli 2019

Het groene gras van de flexer

Als flexer heb ik de keuze om mijn eigen werktijden te bepalen. Heerlijk. Ik kan mezelf blijven ontwikkelen,  trainingen volgen en werkervaring opdoen.  In het verleden heb ik voortdurend gezocht naar een goede balans tussen werk en privé. Want als die goed is, kun je ook goed voor een ander zorgen. Die balans heb ik eindelijk gevonden...

Lees verder
Astrid
3 juni 2019

Gun jezelf een tweede carrière!

Ik heb vijfentwintig jaar in de retail gewerkt maar ik kreeg op een gegeven moment genoeg van het commerciële en het moeten scoren. Ik vond het contact met klanten wel leuk ook al was dat vluchtig. Eind 2017 heb ik mijn vorige baan opgezegd en ben bij Archipel begonnen. En nu geef ik mensen zorg en liefde, niet met mooie spullen uit een winkel maar wel met aandacht.

Lees verder

Ben jij verzorgende, verpleegkundige of contactverzorgende?
En heb je hart voor de ouderenzorg, kies dan ook voor Archipel.
Solliciteer direct online op een vacature!

Alle vacatures

Bekijk onze Mensenwerk-films!