Menu

Lees trotse verhalen van onze collega's

Maarten
29 augustus 2019

Ik leer elke dag!

In mijn vriendengroep werkt er verder niemand in de zorg. Ze zijn niet verbaasd dat ik dat wel doe want ik ben een echt mensenmens. Ik kom in groepen tussen de mensen nu eenmaal het beste tot mijn recht. Als ik over mijn werk vertel, zijn ze wel onder de indruk. ‘Ik zou het niet kunnen, respect man’, zeggen ze dan.

Lees verder
Richard
9 juli 2019

Fluitend naar het werk...

Op een dag zag ik een bus met de oproep om bij Archipel te komen werken. Ik belde een kennis die bij Archipel werkt en hij ging iedere dag fluitend naar zijn werk. Dat wilde ik ook. Ik ben nu een jaar bij Archipel en ik ga ook iedere dag fluitend naar mijn werk.

Lees verder
Ellen
16 april 2019

Het groene gras van de flexer

Als flexer heb ik de keuze om mijn eigen werktijden te bepalen. Heerlijk. Ik kan mezelf blijven ontwikkelen,  trainingen volgen en werkervaring opdoen.  In het verleden heb ik voortdurend gezocht naar een goede balans tussen werk en privé. Want als die goed is, kun je ook goed voor een ander zorgen. Die balans heb ik eindelijk gevonden...

Lees verder
Astrid
15 januari 2019

Gun jezelf een tweede carrière!

Ik heb vijfentwintig jaar in de retail gewerkt maar ik kreeg op een gegeven moment genoeg van het commerciële en het moeten scoren. Ik vond het contact met klanten wel leuk ook al was dat vluchtig. Eind 2017 heb ik mijn vorige baan opgezegd en ben bij Archipel begonnen. En nu geef ik mensen zorg en liefde, niet met mooie spullen uit een winkel maar wel met aandacht.

Lees verder
Janneke
8 december 2018

Flexwerken geeft mij enorm veel vrijheid

Flexwerken geeft mij enorm veel vrijheid. Ik draai vooral avonddiensten omdat ik geen ochtendmens ben. Kan ik zelf kiezen. Verder hoef ik geen teamvergaderingen of zo bij te wonen en kan ik me helemaal focussen op wat ik het liefste doe: zorgen.

Lees verder
Mieke
22 november 2018

Zorg hoeft niet ingewikkeld te zijn

Of ik in een leuk team werk? Zeker. In het verleden hebben we veel wisselingen gehad maar nu zijn we weer compleet. We kunnen weer bouwen samen. Pasgeleden hebben we een teambuilding-dag gehad waarin we verteld hebben waar we tegenaan lopen en waar we aan gaan werken. Zo leer je collega's op een andere manier kennen en krijg je meer begrip voor elkaar.

Lees verder
Lisha
31 oktober 2018

Blijven leren

Het grootste misverstand over revalideren? Ik verwacht dat buitenstaanders denken dat revalidatie, therapie is in de traditionele zin van het woord. Een uurtje bij de fysiotherapeut of logopediste en voor de rest uitrusten. Maar bij ons is álles therapie. Revalidatie begint op het moment dat een cliënt wakker wordt totdat hij weer naar bed gaat.

Lees verder
Kyra
11 oktober 2018

Ik was meteen verkocht

Tijdens mijn eerste jaar verpleegkunde heb ik stage gelopen bij mensen met dementie. Ik vond het een fijne stage. Deze bewoners kunnen vaak moeilijk duidelijk maken wat ze willen en daar zit voor mij de uitdaging. Uitzoeken wat ze bedoelen en dan bedenken hoe ik kan helpen zodat ze zich gelukkig en prettig voelen. Tijdens deze stage was ik meteen verkocht.  

Lees verder
Gaby
10 september 2018

Ik had eerder mijn hart moeten volgen

Na mijn middelbare school, eind jaren zeventig, stond ik voor de keuze: MBO-Verpleegkunde of MEAO. Ik koos voor het laatste en werd uiteindelijk Hoofd Inkoop in de metaalverwerking. Voor mijn werk heb ik veel van de wereld gezien. Heel leuk maar diep van binnen wist ik dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Na de geboorte van mijn zoon en de zorg voor mijn ouders wist ik het zeker: zorg past bij mij.

Lees verder
Teun
26 juli 2018

'Zorgen voor' is meer dan alleen verzorgen

Ik wil de mooie kanten van de zorg laten zien maar ook de hiaten in het systeem. De reden waarom ik het concept 'Steun en Toeverlaat' heb ontwikkeld komt voort vanuit mijn kernzin: ‘zorg en welzijn is mij wél een zorg’.

Lees verder
Niels
17 juli 2018

Lang leve diversiteit

Goede zorg leveren, omdat je allemaal anders bent. Ik werk met cliënten met vergevorderde dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Ik ben bij Archipel begonnen als stagiaire hbo-v waarna ik ervaring heb opgedaan bij verschillende locaties. Eenmaal het diploma op zak ben ik zes jaar geleden in Berkenstaete aan de slag gegaan.

Lees verder
Margriet
10 juli 2018

Met ziel en zaligheid

Ik hou van mijn werk omdat ik het fijn vind om voor mensen te zorgen en om ze in hun kracht te zetten. Daarbij heb ik mijn team nodig want samen sta je sterk en kun je iets bereiken voor de cliënt. We hebben hetzelfde doel.

Lees verder
Ramona
3 juli 2018

Ik zou niets anders meer willen

Ik vind het belangrijk dat anderen ook weten hoe fijn ik mijn werk vind. Na twintig jaar in dit vak, zou ik niets anders meer willen. De dankbaarheid van bewoners, de voldoening en het besef dat ik iets kan betekenen voor een ander wil ik voor geen goud missen. Mijn werk is écht mijn ding.

Lees verder
Jessie
28 juni 2018

100% ervoor gaan

Als het om het welzijn van bewoners gaat niet, accepteer ik geen 'nee'. Ik vind het belangrijk dat mensen met dementie kunnen blijven communiceren met hun verzorgers en vooral met hun familie. Daarom wilde ik een CRDL (uitgesproken als ‘Cradle’) aanschaffen. Dit instrument vertaalt een aanraking tussen mensen in geluid en zorgt voor verbinding en onderling contact. 

Lees verder
Hanneke en Chantal
6 juni 2018

Te gast bij bewoners

Zorg verandert met de tijdgeest en de wensen van ouderen. Wat merken jullie daarvan in de praktijk? Chantal: op onze afdeling wonen 30 bewoners zelfstandig in een eigen appartement terwijl ze 24 uur...
Lees verder

Ben jij verzorgende, verpleegkundige of contactverzorgende?
En heb je hart voor de ouderenzorg, kies dan ook voor Archipel.
Solliciteer direct online op een vacature!

Alle vacatures

Bekijk onze Mensenwerk-films!