Menu

Lees trotse verhalen van onze collega's

Nikkie en Hanneke
13 maart 2018

Soms even slikken

Nikki en Hanneke werken bij Archipel Kanidas en zijn het roerend eens: ‘Om dit werk te doen moet je oog en aandacht hebben voor de ander en vooral veel liefde. En die liefde krijg je zeker terug. Dat zit in de kleine dingen, in het non-verbale. Daarmee is de waardering niet minder, juist niet. Een glimlach kan zoveel meer zeggen dan woorden.'

Lees verder
Lieke en Roos
6 maart 2018

Ons kent ons, heerlijk!

 

Roos: Wij werken in Berkenstaete in Son met bewoners die zelfstandig wonen. Ze hebben een zorgindicatie met een bijbehorend budget. Een soort virtuele portemonnee waarmee ze hun zorg en activiteiten kunnen ‘inkopen’. Dit geeft zorgverleners de mogelijkheid om het leven samen met bewoners vorm en inhoud te geven. Precies zoals zij dat graag wensen. Het is een van de dingen die het werk veelzijdig maakt.

Lees verder
Jessie
28 februari 2018

100% ervoor gaan

Als het om het welzijn van bewoners gaat niet, accepteer ik geen 'nee'. Ik vind het belangrijk dat mensen met dementie kunnen blijven communiceren met hun verzorgers en vooral met hun familie. Daarom wilde ik een CRDL (uitgesproken als ‘Cradle’) aanschaffen. Dit instrument vertaalt een aanraking tussen mensen in geluid en zorgt voor verbinding en onderling contact. 

Lees verder
Cindy en Pleun
13 februari 2018

Zelfsturing is de moeite waard om voor te knokken

Ons team heeft hard gewerkt om te komen waar we nu zijn. Dat hebben we samen gedaan, met elkaar. Nu hebben we een super team waarin iedereen elkaar iets gunt, waar je jezelf kunt zijn en waar je je kunt ontwikkelen. En ja, we zien elkaar ook buiten het werk. Geen verplichting, wel gezellig.

 

Lees verder
Liz en Nicolien
6 februari 2018

Werken met ouderen is saai, suf en stoffig. Feit of fabel?

Liz en Nicolien: fabel. Ouderen veranderen. De nieuwe generatie die Campus Westerwind of Antoniushof in Best bezoekt, wil creatief bezig zijn en geïnspireerd raken. In alle rust en vrijheid. Aan het einde van de dag is het heerlijk om dat ene zinnetje te horen: ‘Ik heb het fijn gehad’. Dat geeft ongelooflijk veel voldoening. Zij tevreden, wij tevreden. Iedere dag is anders, iedere deelnemer is anders, iedere activiteit en ieder product is anders. Daar is werkelijk niets saais aan. Het is echt een droombaan!

 

Lees verder
Yvonne van Es
9 januari 2018

Werken in de zorg is niet voor watjes

Klopt, maar het is puur en eerlijk werk en het ligt vooral aan jezelf wat je er samen met je team van maakt. Gelukkig werk ik in een team waarin iedereen gehoord wordt en de kans krijgt om zich te ontplooien. Als dat in balans is, sta je sterk en ben je in staat te zorgen voor de mensen die je nodig hebben.

Lees verder
Bjorn
13 november 2017

Je gaat iedere dag fluitend naar je werk?

Klopt. Zodra ik met mijn dag begin, hang ik mijn ‘rugzakje’ aan de kapstok. Dan ben ik er helemaal voor de bewoners want die hebben het al moeilijk genoeg. Ik wil cliënten een thuisgevoel geven en veiligheid bieden. Een knuffel, een kus en een arm als het nodig is. 

Lees verder
Teun Toebes
24 oktober 2017

Er is een wereld voor me open gegaan

Ik studeer Verpleegkunde aan de Fontys Hogeschool en heb stagegelopen bij Kanidas in Best. Ik had echt geen idee waar ik terecht zou komen. Ik dacht: ‘Ouderenzorg? Al krijg ik geld toe.’ Maar toen ik een paar weken meedraaide, gingen mijn ogen open. Zorg is zoveel meer dan lichamelijk verzorgen!

Lees verder
Ilja
6 september 2017

Altijd in de zorg willen werken?

Nee hoor. Ik wilde met kinderen werken. Ik heb aan de Pabo gestudeerd en in de kinderopvang gewerkt totdat ik op zoek moest naar een andere baan. Ik ben bij een inloopavond van Archipel geweest en zo ben ik erin gerold. Nu wil ik hier nooit meer weg!

Lees verder
Lieke
16 augustus 2017

Werken in de zorg is dankbaar?

Werken in de zorg vraagt om motivatie, inzet en verantwoordelijkheidsgevoel. Maar ik vind vooral dat ik veel terugkrijg. Sinds ik bij Archipel werk, ben ik enorm gegroeid. Ik ben begonnen als Helpende Plus en nu volg ik de opleiding tot Verzorgende IG

Lees verder
Michelle
6 augustus 2017

Deskundige mensen maken het verschil?

Eens, helemaal mee eens. Ik werk in Ekelhof met dementerende cliënten die in een kleine comfortabele leefeenheid wonen. Wij houden de kwaliteit van de zorg hoog door prioriteiten te stellen. Ieder teamlid weet wat zijn of haar taak is. 

Lees verder
Maddy
25 juli 2017

De cliënt staat centraal bij alles wat we doen

"Be somebody who makes everybody feel like somebody"…mooie tekst toch? Die tekst staat op mijn sleutelhanger die ik elke dag bij me heb. Voor mij is het de vertaling van ‘Client in regie’, het belangrijkste uitgangspunt van Archipel. 

Lees verder