Menu

Lees trotse verhalen van onze collega's

Sami
2 juni 2020

Bijzonder geschikt

Er is geen ‘de beste manier van werken’ maar er is wel een persoonlijke manier van omgaan met de dingen die je tegenkomt. Soms willen cliënten liever niet door mij geholpen worden. Meestal voel ik dat wel aan en vat het niet persoonlijk op. Eigenheid en vertrouwen op jezelf is wat dat betreft de kern tot persoonlijk succes.

Lees verder
Annemie
27 mei 2020

Aandacht voor wat niet gezegd wordt

Mijn werk betekent zingeving, het geeft betekenis aan mijn leven. Ik word er gelukkig van omdat ik dichtbij mensen durf te gaan staan en in eerste instantie oog en aandacht heb voor de persoon en dan pas voor de ziekte of beperking. De warmte die ik dan ervaar, beschouw ik als grote succesmomenten.

Lees verder
Luuk
19 mei 2020

Mooie millennial

Ik heb veel geduld, kan luisteren en zet mensen in hun kracht. Als ze iets zelf kunnen, zal ik dat altijd stimuleren. Verder ben ik redelijk ambitieus en zorg dat alles op tijd af is. Maar ik ben ook wel in voor een lolletje. Muziek aan en hup, lekker dansen met de dames in de woonkamer.”

Lees verder
Nancy
13 mei 2020

Liefde ontvangen

Om de zorg rondom de bewoner zo goed mogelijk te laten verlopen, heb je veel contact met familieleden. Het kan best moeilijk zijn als een dierbare achteruit gaat, vergeetachtig wordt of een dementieel beeld vertoont. Mensen hebben elkaar in zo’n periode heel hard nodig. Ik vind het mooi om dit traject te begeleiden. Het is de voldoening die ik in mijn werk vind: ik geef liefde maar ontvang die ook terug.

Lees verder
Rita en Loes
5 mei 2020

Samen sta je sterker

Ons werk is hartstikke leuk. Als je met mensen werkt, kun je daadwerkelijk iets voor een ander betekenen. Iedere dag zijn er weer nieuwe uitdagingen, dus saai is het nooit. Op onze afdeling zie je dat het leven van het een op het andere moment anders kan zijn. Dus wij tellen onze zegeningen. Werken in de zorg is er éen, werken op deze afdeling is twee en werken in een topteam is drie!

 

Lees verder
Mariëlle
9 maart 2020

Duizendpoot

De mogelijkheden om te werken en te studeren dienden zich aan en ik heb het met beide handen aangegrepen. In mijn opleiding tot verpleegkundige leer ik weer zoveel. Niet alleen vak gerelateerde competenties maar alles wat er verder nog bij zorg komt kijken. Dat vind ik allemaal leuk.

Lees verder
Nikki
29 februari 2020

Regisseur in de zorg

Van een hbo-verpleegkundige wordt een proactieve en overstijgende rol verwacht. Een soort regisseur die het hele zorgproces overziet en professionals met elkaar verbindt. Door teams, kennis en ervaring met elkaar te verbinden, kunnen we van elkaar leren en worden we nóg beter.

Lees verder
Mahamadou
17 februari 2020

Zonnetje in huis

Wat je aan de ander geeft, krijg je ook terug. Liefde en dankbaarheid. Zorgen moet je doen vanuit je hart. Ik vind mijn werk fijn en daarom ben ik inderdaad echt altijd vrolijk.

Lees verder
Susan
7 februari 2020

Horen, zien en zwijgen

Afgelopen zomer deed ik mee aan de landelijke publiekscampagne ‘Ik zorg.’ Hiermee willen de sector Zorg en Welzijn en de overheid nieuwe werknemers aantrekken. Hard nodig om ook in de toekomst iedereen goede zorg te kunnen blijven bieden want als we nu niks doen, hebben we in 2022 een tekort van 125.000 mensen.

Lees verder
Hanny
31 januari 2020

Het belang van goed voetenwerk

De voldoening in mijn werk zit in zaken als diversiteit, het opdoen en delen van kennis, in de omgang met verschillende mensen maar vooral in kleine contactmomenten met cliënten.

 

Lees verder
Desirée
23 januari 2020

Vernieuwen en verbinden

De activiteiten die wij met het team dagbesteding organiseren, moeten kwalitatief van hoog niveau zijn. We stellen doelen die we willen bereiken en zijn niet snel tevreden. De wensen van deelnemers zijn het uitgangspunt bij alles wat we doen.

Lees verder
Niels
14 januari 2020

Knopen doorhakken

Als verpleegkundige ben ik opgeleid om vooruit te kijken en overstijgend te denken. Zorginhoudelijk vind ik voldoende uitdaging en het werken in een zelfsturend team maakt mijn werk interessant.

Lees verder
Vladimir
2 januari 2020

Een Oekraïens hart en een Nederlandse geest

Ik vind het fijn om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn, met elkaar afstemmen wat ze willen. Bij Archipel staat ‘eigen regie’ in goud geschreven. Cliënten bepalen zelf hoe ze hun leven willen inrichten. Ik hou van dat uitgangspunt.

Lees verder
Miranda
27 december 2019

Sámen gelukkig oud worden

Ik ben het ‘maatje’ van mijn klanten. Er wordt in de zorg vaak gesproken over cliënten maar ik spreek over klanten omdat ik er óok ben voor de partners van cliënten. Die mogen we niet vergeten. Je moet de zorg zo indelen dat ze samen gelukkig oud worden.

Lees verder
Chantal
20 december 2019

Saai? Never!

In ben een verbinder tussen cliënt, familie en team. Daarbij is het de uitdaging om de jongere met dementie steeds op nummer één te blijven zetten en iedereen bij dit streven te betrekken.

Lees verder

Ben jij verzorgende, verpleegkundige of contactverzorgende?
En heb je hart voor de ouderenzorg, kies dan ook voor Archipel.
Solliciteer direct online op een vacature!

Alle vacatures

Bekijk onze Mensenwerk-films!