Menu

Lees trotse verhalen van onze collega's

Luuk
27 maart 2020

Mooie millennial

Ik heb veel geduld, kan luisteren en zet mensen in hun kracht. Als ze iets zelf kunnen, zal ik dat altijd stimuleren. Verder ben ik redelijk ambitieus en zorg dat alles op tijd af is. Maar ik ben ook wel in voor een lolletje. Muziek aan en hup, lekker dansen met de dames in de woonkamer.”

Lees verder
Mariet
18 maart 2020

Het goede doen

Ik vind het eigenlijk vanzelfsprekend dat je de helpende hand biedt als je dat kunt. Ik wilde iets doen, eruit. Inmiddels zijn we veertien jaar verder en ik ben er nog steeds en ik vind het nog steeds fijn. Je helpt anderen en je weet dat je met iets goeds bezig bent.

Lees verder
Mariëlle
9 maart 2020

Duizendpoot

De mogelijkheden om te werken en te studeren dienden zich aan en ik heb het met beide handen aangegrepen. In mijn opleiding tot verpleegkundige leer ik weer zoveel. Niet alleen vak gerelateerde competenties maar alles wat er verder nog bij zorg komt kijken. Dat vind ik allemaal leuk.

Lees verder
Nikki
29 februari 2020

Regisseur in de zorg

Van een hbo-verpleegkundige wordt een proactieve en overstijgende rol verwacht. Een soort regisseur die het hele zorgproces overziet en professionals met elkaar verbindt. Door teams, kennis en ervaring met elkaar te verbinden, kunnen we van elkaar leren en worden we nóg beter.

Lees verder
Mahamadou
17 februari 2020

Zonnetje in huis

Wat je aan de ander geeft, krijg je ook terug. Liefde en dankbaarheid. Zorgen moet je doen vanuit je hart. Ik vind mijn werk fijn en daarom ben ik inderdaad echt altijd vrolijk.

Lees verder
Susan
7 februari 2020

Horen, zien en zwijgen

Afgelopen zomer deed ik mee aan de landelijke publiekscampagne ‘Ik zorg.’ Hiermee willen de sector Zorg en Welzijn en de overheid nieuwe werknemers aantrekken. Hard nodig om ook in de toekomst iedereen goede zorg te kunnen blijven bieden want als we nu niks doen, hebben we in 2022 een tekort van 125.000 mensen.

Lees verder
Hanny
31 januari 2020

Het belang van goed voetenwerk

De voldoening in mijn werk zit in zaken als diversiteit, het opdoen en delen van kennis, in de omgang met verschillende mensen maar vooral in kleine contactmomenten met cliënten.

 

Lees verder
Desirée
23 januari 2020

Vernieuwen en verbinden

De activiteiten die wij met het team dagbesteding organiseren, moeten kwalitatief van hoog niveau zijn. We stellen doelen die we willen bereiken en zijn niet snel tevreden. De wensen van deelnemers zijn het uitgangspunt bij alles wat we doen.

Lees verder
Niels
14 januari 2020

Knopen doorhakken

Als verpleegkundige ben ik opgeleid om vooruit te kijken en overstijgend te denken. Zorginhoudelijk vind ik voldoende uitdaging en het werken in een zelfsturend team maakt mijn werk interessant.

Lees verder
Vladimir
2 januari 2020

Een Oekraïens hart en een Nederlandse geest

Ik vind het fijn om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn, met elkaar afstemmen wat ze willen. Bij Archipel staat ‘eigen regie’ in goud geschreven. Cliënten bepalen zelf hoe ze hun leven willen inrichten. Ik hou van dat uitgangspunt.

Lees verder
Miranda
27 december 2019

Sámen gelukkig oud worden

Ik ben het ‘maatje’ van mijn klanten. Er wordt in de zorg vaak gesproken over cliënten maar ik spreek over klanten omdat ik er óok ben voor de partners van cliënten. Die mogen we niet vergeten. Je moet de zorg zo indelen dat ze samen gelukkig oud worden.

Lees verder
Chantal
20 december 2019

Saai? Never!

In ben een verbinder tussen cliënt, familie en team. Daarbij is het de uitdaging om de jongere met dementie steeds op nummer één te blijven zetten en iedereen bij dit streven te betrekken.

Lees verder
Cor
12 december 2019

Niet zeuren maar zwammen

Ik heb altijd veel interesse in de natuur gehad en weet hoe fijn het is om buiten te zijn. Ik heb ‘ja’ gezegd tegen het vrijwilligerswerk bij Archipel omdat ik het fijn vind om iets terug te doen voor mensen die zelf niet veel meer naar buiten kunnen en hulpbehoevend zijn.

Lees verder
Susan
2 december 2019

Jezelf overstijgen

Met de wijsheid achteraf en de ervaring van nu, kan ik oprecht zeggen dat het een goede keuze is geweest. Voordat je een switch overweegt moet je wel van jezelf weten of je het fijn vindt om met mensen te werken want dat straal je uit.

Lees verder
Marieke
21 november 2019

Gegroeid als mens

Toen ik de zorg inging was ik een opstandige puber maar na één dag wist ik: ouderenzorg past! Het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Ik voelde de verantwoordelijkheid die dit werk met zich meebrengt en besloot om er iets van te gaan maken. Sindsdien ben ik gegroeid en als mens veranderd. Waar ik vroeger een kort lontje had, heb ik nu een engelengeduld.

Lees verder

Ben jij verzorgende, verpleegkundige of contactverzorgende?
En heb je hart voor de ouderenzorg, kies dan ook voor Archipel.
Solliciteer direct online op een vacature!

Alle vacatures

Bekijk onze Mensenwerk-films!