Menu

Lees trotse verhalen van onze collega's

Suzanne
30 juni 2020

Verandering van spijs

Ik haal iemand uit bed en ik verzorg diegene van top tot teen en dan weet ik dat die persoon goed verzorgd naar de huiskamer gaat. Ik ken de elf bewoners, hun levensgeschiedenis en hun familie. Ons team is klein en bestaat uit vooral jonge mensen die iets voor elkaar over hebben.

Lees verder
Marga en Naira
23 juni 2020

Profi's

Op de afdeling beademingszorg kun je als verpleegkundige veel leren. Het is dé plek om te groeien en jezelf te ontwikkelen. De afdeling wordt ook wel mini IC genoemd vanwege de high intensieve zorg.

Lees verder
Babette
16 juni 2020

Teamplayer

Ik vind het fijn om een band op te bouwen met cliënten om hun vertrouwen te winnen, maar ik haal inderdaad veel voldoening uit het werken in een team. Zeker nu we zelfsturend zijn. Met elkaar maken we echt het verschil. Iedereen is anders: man, vrouw, jong en oud. Verschillend qua karakter maar ook in interesses. Die diversiteit maakt ons sterk. 

Lees verder
Maggie
11 juni 2020

Een terugblik op werken in een cohort

Ik werk in Dommelhoef met cliënten die COVID-19 hebben gehad en herstellende zijn na ziekenhuisopname. Samen met collega’s uit verschillende disciplines heb ik hiervoor een speciale post-COVID nascholing gevolgd over deze specifieke vorm van revalidatie.

Lees verder
Mariet
3 juni 2020

Het goede doen

Ik vind het eigenlijk vanzelfsprekend dat je de helpende hand biedt als je dat kunt. Ik wilde iets doen, eruit. Inmiddels zijn we veertien jaar verder en ik ben er nog steeds en ik vind het nog steeds fijn. Je helpt anderen en je weet dat je met iets goeds bezig bent.

Lees verder
Sami
19 mei 2020

Bijzonder geschikt

Er is geen ‘de beste manier van werken’ maar er is wel een persoonlijke manier van omgaan met de dingen die je tegenkomt. Soms willen cliënten liever niet door mij geholpen worden. Meestal voel ik dat wel aan en vat het niet persoonlijk op. Eigenheid en vertrouwen op jezelf is wat dat betreft de kern tot persoonlijk succes.

Lees verder
Annemie
4 mei 2020

Aandacht voor wat niet gezegd wordt

Mijn werk betekent zingeving, het geeft betekenis aan mijn leven. Ik word er gelukkig van omdat ik dichtbij mensen durf te gaan staan en in eerste instantie oog en aandacht heb voor de persoon en dan pas voor de ziekte of beperking. De warmte die ik dan ervaar, beschouw ik als grote succesmomenten.

Lees verder
Luuk
21 april 2020

Mooie millennial

Ik heb veel geduld, kan luisteren en zet mensen in hun kracht. Als ze iets zelf kunnen, zal ik dat altijd stimuleren. Verder ben ik redelijk ambitieus en zorg dat alles op tijd af is. Maar ik ben ook wel in voor een lolletje. Muziek aan en hup, lekker dansen met de dames in de woonkamer.”

Lees verder
Nancy
7 april 2020

Liefde ontvangen

Om de zorg rondom de bewoner zo goed mogelijk te laten verlopen, heb je veel contact met familieleden. Het kan best moeilijk zijn als een dierbare achteruit gaat, vergeetachtig wordt of een dementieel beeld vertoont. Mensen hebben elkaar in zo’n periode heel hard nodig. Ik vind het mooi om dit traject te begeleiden. Het is de voldoening die ik in mijn werk vind: ik geef liefde maar ontvang die ook terug.

Lees verder
Rita en Loes
23 maart 2020

Samen sta je sterker

Ons werk is hartstikke leuk. Als je met mensen werkt, kun je daadwerkelijk iets voor een ander betekenen. Iedere dag zijn er weer nieuwe uitdagingen, dus saai is het nooit. Op onze afdeling zie je dat het leven van het een op het andere moment anders kan zijn. Dus wij tellen onze zegeningen. Werken in de zorg is er éen, werken op deze afdeling is twee en werken in een topteam is drie!

 

Lees verder
Mariëlle
9 maart 2020

Duizendpoot

De mogelijkheden om te werken en te studeren dienden zich aan en ik heb het met beide handen aangegrepen. In mijn opleiding tot verpleegkundige leer ik weer zoveel. Niet alleen vak gerelateerde competenties maar alles wat er verder nog bij zorg komt kijken. Dat vind ik allemaal leuk.

Lees verder
Nikki
29 februari 2020

Regisseur in de zorg

Van een hbo-verpleegkundige wordt een proactieve en overstijgende rol verwacht. Een soort regisseur die het hele zorgproces overziet en professionals met elkaar verbindt. Door teams, kennis en ervaring met elkaar te verbinden, kunnen we van elkaar leren en worden we nóg beter.

Lees verder
Mahamadou
17 februari 2020

Zonnetje in huis

Wat je aan de ander geeft, krijg je ook terug. Liefde en dankbaarheid. Zorgen moet je doen vanuit je hart. Ik vind mijn werk fijn en daarom ben ik inderdaad echt altijd vrolijk.

Lees verder
Susan
7 februari 2020

Horen, zien en zwijgen

Afgelopen zomer deed ik mee aan de landelijke publiekscampagne ‘Ik zorg.’ Hiermee willen de sector Zorg en Welzijn en de overheid nieuwe werknemers aantrekken. Hard nodig om ook in de toekomst iedereen goede zorg te kunnen blijven bieden want als we nu niks doen, hebben we in 2022 een tekort van 125.000 mensen.

Lees verder
Hanny
31 januari 2020

Het belang van goed voetenwerk

De voldoening in mijn werk zit in zaken als diversiteit, het opdoen en delen van kennis, in de omgang met verschillende mensen maar vooral in kleine contactmomenten met cliënten.

 

Lees verder

Ben jij verzorgende, verpleegkundige of contactverzorgende?
En heb je hart voor de ouderenzorg, kies dan ook voor Archipel.
Solliciteer direct online op een vacature!

Alle vacatures

Bekijk onze Mensenwerk-films!