De waarden waar we bij Archipel naar leven

Binnen en buiten Archipel is veel waardering voor onze kernwaarden. Ze wijzen ons de weg bij wat we doen en helpen ons dus ook onze koers te bepalen. We zijn ervan overtuigd, dat de keuze voor eigen regie van cliënten en medewerkers de juiste is. Dit zit diep in onze organisatie. We laten dat niet los, maar gaan er juist nóg meer aandacht aan geven. Ook onze kernwaarden willen we verder versterken. We hebben ze op de volgende manier beschreven:

1. Verantwoordelijkheid nemen en delen 

Eigen regie en eigen verantwoordelijkheid kun je niet los van elkaar zien. Het nemen van verantwoordelijkheid stimuleren we bij cliënten, maar van onze medewerkers verwachten we dat ze het doen. Waar nodig delen we die verantwoordelijkheid, omdat we immers als medewerkers samen staan voor het welzijn van de cliënt. We blijven met elkaar in gesprek om te zorgen dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

2. Vertrouwen en betrouwbaarheid 

In alles wat we denken en doen, spelen vertrouwen en betrouwbaarheid een hoofdrol; vertrouwen is de ruggengraat van relaties. Dit stralen we uit in ons werk. We doen wat we afspreken, daar moeten onze cliënten op kunnen rekenen. Als ons dat toch niet lukt, zijn we daar open en eerlijk over. We vertrouwen erop, dat collega’s heel goed de juiste keuzes kunnen maken. Maar ook dat ze hulp vragen als zij die nodig hebben.

3. Vakmanschap en vrijheid 

Vakmanschap is onmisbaar in ons dagelijks werk. Samen vormen onze professionele standaarden en de persoonlijke kennis en ervaring van onze cliënten en mantelzorgers een geweldige combinatie voor persoonlijke zorg van uitstekende kwaliteit.

Wie de eigen regie wil nemen en eigen keuzes wil kunnen maken, moet daarvoor wel de vrijheid hebben. Dat is een hele uitdaging. Dit betekent nadenken over duurzame oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken. De ruimte nemen om ons constant te vernieuwen en te ontwikkelen. En blijven zoeken naar (zorg)technologie die ons en onze cliënten ondersteunt. Opgelegde regels die ons niet verder helpen, laten we ons daarbij niet in de weg zitten!

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures