Menu
Raad van Toezicht Archipel compleet met nieuwe leden
Van links naar rechts: Ronald Helder, Helene Wüst, Jan van der Kruis, Nelleke Gruijters, Mieke Verhees en Jasper de Wit. Christiaan Kluiters ontbreekt op de foto.

Raad van Toezicht Archipel compleet met nieuwe leden

4 maart 2019
Categorie: Startpaginanieuws

Archipel meldt met trots dat vanaf heden de Raad van Toezicht is aangevuld met twee nieuwe leden: Ronald Helder en Jasper de Wit. Met de komst van deze aansprekende namen is de RvT van Archipel weer op volle kracht.

Op dit moment is Ronald Helder werkzaam als voorzitter van het Raad van Bestuur bij de Amarantgroep. Een grote zorgaanbieder in Noord-Brabant gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Momenteel heeft hij ook een nevenfunctie als lid van de Raad van Toezicht bij De Zellingen, een VVT organisatie in Capelle aan de IJssel.

Ronald Helder: “Wat mij bij Archipel aanspreekt is dat de organisatie zich onderscheidt door een profilering op specifieke doelgroepen. Archipel richt zich daarmee op een afgebakend domein, zowel qua zorgvraag, werkgebied als arbeidsmarkt en is tevens speler in het sociaal domein. Dit levert interessante bestuurlijke vraagstukken op.”

Jasper de Wit is directeur-partner bij adviesbureau BMC advies, actief in de publieke sector. In zijn dagelijkse werkzaamheden houdt Jasper zich bezig met uiteenlopende bestuurlijke, organisatorische en samenwerkingsvraagstukken. Ook heeft hij toezichtervaring opgedaan in een sector en context waar door wet- en regelgeving en maatschappelijke trends de rol van de corporatie sterk in beweging was.

Jasper de Wit: “Ik lever graag vanuit een frisse blik een bijdrage aan goede zorg, goed wonen en welzijn voor mensen die gebruik maken van de diensten van Archipel. Hiermee wil ik de organisatie helpen zich verder te ontwikkelen en randvoorwaarden te creëren waarin de medewerkers en vrijwilligers kunnen werken vanuit de bedoeling.”

Terug naar overzicht