1 februari 2021

Het collectief 4W ontvangt een startkapitaal van €300.000 en expertise

Het collectief 4W ontvangt een startkapitaal van €300.000 en expertise

Doe mee met 4W is een initiatief van sociaal werkbedrijf Ergon, woningcorporatie Woonbedrijf en Archipel. Het collectief 4W heeft in de finale van de Werkinnovatie Prijs een Wildcard bemachtigd en ontvangt een startkapitaal van € 300.000 en expertise-inzet van Start Foundation. Met dit initiatief krijgen jongeren en 55-plussers uit de wijk de kans om uit de bijstand te komen, kunnen kwetsbare ouderen langer zelfstandig wonen, wordt er een bijdrage geleverd aan het terugdringen van de woningnood onder jongeren én er ontstaat meer sociale cohesie in de wijk. Kortom: ‘4W: Wonen, Werken, Welzijn in de Wijk’.

Het project start in de Eindhovense wijk Gestel. Als het project daar goed verloopt, is het de bedoeling dat ‘Doe Mee met 4W’ ook in andere wijken wordt uitgerold. Wethouder Yasin Torunoglu van de gemeente Eindhoven: “Een verdiende prijs voor dit mooie voorbeeld van samenwerking en
kruisbestuiving op de thema's wonen, werken en welzijn in de Eindhovense wijken. Daar draagt de
gemeente graag aan bij”.

Eppie Fokkema, Voorzitter Raad van Bestuur bij Archipel, legt uit: “Als zorggroep weten we welke activiteiten buiten het medische circuit en de vergoeding van de WMO vallen. Klusjes doen in huis, toezicht bij ouderen die in hun eentje in een groot huis wonen, sociaal vervoer, met hem of haar naar de winkel; allemaal zaken waarmee je de eenzaamheid onder ouderen bestrijdt en hun zelfredzaamheid bevordert. Dit collectief is op zo veel vlakken relevant en heel erg nodig.”

4W_tuin.jpg