Menu
Archipel en Ontmoet & Groet werken samen aan het langer thuis wonen door senioren
Hubert Cornelis (voorzitter Ontmoet en Groet), Frank Hendriks (programmaleider strategische vernieuwing Archipel) en Eppie Fokkema (voorzitter Raad van Bestuur Archipel) proosten op de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst

Archipel en Ontmoet & Groet werken samen aan het langer thuis wonen door senioren

14 juli 2020
Categorie: Startpaginanieuws

Een heuglijk moment! Stichting Ontmoet & Groet en Archipel hebben op dinsdag 14 juli hun bestaande samenwerking officieel bezegeld met het ondertekenen van een overeenkomst. Beide organisaties onderzoeken samen de mogelijkheden om senioren te ondersteunen bij het langer thuis blijven wonen.

Ontmoet & Groet is een vrijwilligersorganisatie met een locatie in de wijk Gestel. Ze zijn er voor alle kwetsbare ouderen in Eindhoven, met name in de wijk Hanevoet (Buurt in de Wijk Gestel). Ze bieden hen, door middel van diverse activiteiten, niet alleen een zinvolle invulling van de dag, maar ook van het leven.

Netwerk
Sinds 2019 zijn Archipel en Ontmoet & Groet kartrekker van een netwerk in de buurten Hanevoet, Genderbeemd en Ooievaarsnest (Gestel). Een netwerk wat bestaat uit ongeveer 25 andere deelnemers. Dit zijn zowel professionele organisaties en informele burgerinitiatieven als vrijwilligersorganisaties.

Dichtbij en in verbinding
De visie van Ontmoet & Groet past goed bij de strategie van Archipel: 'we zijn dichtbij en in verbinding'. Archipel wil nog meer betekenen voor mensen die nog thuis wonen. Deze samenwerkingsovereenkomst laat zien dat we in verbinding met anderen, dichtbij de mensen in de wijken en buurten, de juiste ondersteuning samen willen vormgeven.

Voor meer informatie kunt u dit artikel lezen over Archipel in wijken en buurten

Terug naar overzicht