Ziekte van Huntington

Archipel beschikt over een eigen expertteam op het gebied van Huntington. Dit expertteam richt zich op cliënten met de ziekte van Huntington, hun naasten en mantelzorgers.

U kunt bij dit team terecht voor advies en behandeling, denk aan:

  • Advies op maat over aanpassingen in huis.
  • Controle op symptomen.
  • Begeleiding in het omgaan met de gevolgen van de ziekte.

Ook met uw vragen kunt u bij het expertteam terecht, bijvoorbeeld:

  • Ik heb net gehoord dat ik drager ben van de ziekte van Huntington. Wat nu? Wat staat mij/ons allemaal te wachten?
  • Ik voel me helemaal niet ziek en toch gaan de dingen niet helemaal meer zoals vroeger. Wat betekent dat?
  • Ik merk de laatste tijd dat mijn gezin anders op mij reageert. Komt dat door mijn ziekte?
  • Ik wil graag mijn rol als vader/moeder goed blijven vervullen. Wat moet ik daarvoor doen?

Het expertteam Huntington bestaat uit behandelaars, waaronder een arts, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, maatschappelijk werker en logopedist.

Wat biedt Archipel?

Naast de verpleeghuiszorg voor bewoners met de ziekte van Huntington, biedt Archipel behandelingen aan via de Polikliniek Huntington. Via de polikliniek kunt u een diagnose en behandeling ontvangen op locatie Landrijt of bij u thuis. Naast Huntington Cafés organiseert Archipel ook bijeenkomsten om Beter in Balans te komen of te blijven. Bij Archipel Landrijt kunt u terecht voor dagbehandeling gericht op mensen met de ziekte van Huntington. In de film over de Expertisecentra lichten we toe hoe we de gespecialiseerde zorg, behandeling, begeleiding en (eventueel) wonen bieden. 

 Meer informatie 

In de folder Huntington leest u meer over de mogelijkheden, als u de Huntingtonfilm bekijkt krijgt u een breed beeld van wat Archipel kan bieden voor mensen met de ziekte van Huntington. Wilt u graag meer informatie over de erfelijke ziekte van Huntington en/of contact met lotgenoten en hun familie? Kom dan naar de avonden van het Huntington Café die regelmatig worden georganiseerd. 

Meer informatie over de ziekte van Huntington kunt u vinden bij Huntington Netwerk Nederland. Voor de patiëntenvereniging verwijzen we u naar de website van de Vereniging van Huntington.

Contact

Wilt u meer informatie over dit expertteam of een afspraak maken met één van de behandelaars? Bel ons op 040 264 64 64 of rechtstreeks met het secretariaat van de Dienst Behandeling op 040 261 01 02.

Verwijzingen

Pagina's Archipel
Expertteam  Polikliniek Dagbehandeling   Verpleeghuiszorg

Folder en film

Folder Film 

Websites

Huntington Netwerk Nederland Vereniging van Huntington

 

Meer weten over Archipel?

Contact Folders & Brochures Vacatures