Menu

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

******************************************************************************************

Tijdelijk: Bel-Contact NAH

Heeft u of uw naaste hersenletsel en heeft u vragen, het gevoel dat u er alleen voor staat of wilt u gewoon uw verhaal kwijt? Dan kunt u contact opnemen met het Informatie- en Adviespunt Hersenletsel Zuidoost Brabant.

In deze bizarre tijden door het coronavirus, wordt het wellicht steeds moeilijker de dag door te komen doordat hulp, dagbesteding en lotgenotencontact wegvallen en u de hele dag thuis zit. Maar ook door de angst en onzekerheid die deze situatie met zich mee kan brengen.

Het Informatie- & Adviespunt Hersenletsel Zuidoost Brabant heeft daarom samen met getrainde ervaringsdeskundigen het initiatief genomen u een mogelijkheid te geven uw zorgen te delen, uw vragen te stellen of een luisterend oor te bieden. Veel van uw problemen kunnen we niet oplossen maar mogelijk kunnen we wel adviezen geven hoe ermee om te gaan in uw thuissituatie en een luisterend oor bieden.

Wilt u contact met de coördinator of met een van de ervaringsdeskundigen dan kunt u bereiken via het

Informatie-& Adviespunt Hersenletsel Zuidoost Brabant:

Tel: 06-43366613
E-mail: informatie@nahzobrabant.nl
 
In uw mail graag naam en telefoonnummer vermelden.
De coördinator van het Informatie-& Adviespunt staat u te woord of reageert op uw mail en brengt u, indien gewenst,  in contact met een ervaringsdeskundige. ******************************************************************************************

 

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Archipel beschikt over een eigen expertteam niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dit team richt zich op cliënten met NAH, hun naasten en mantelzorgers.

Behandeling niet-aangeboren hersenletsel (NAH) door ons expertteam

U kunt bij de deskundige medewerkers van dit team terecht voor begeleiding en behandeling. Zij werken samen met u aan de (combinatie van) problemen die u tegenkomt. U kunt hier terecht voor:

  • De (halfjaarlijkse) controle op symptomen.
  • De behandeling van de gevolgen van NAH.
  • De begeleiding bij de gevolgen van NAH.

Vragen over de behandeling van NAH? 

Ook met al uw vragen kunt u bij het expertteam, dat bestaat uit verschillende NAH behandelaars, terecht. Bijvoorbeeld:

  • Ik heb een jaar geleden een herseninfarct gehad. Ik wil graag weer gaan fietsen maar weet niet of dat veilig is. Kan Archipel dit beoordelen?
  • Ze zeggen dat ik door mijn hersenletsel niet meer kan werken, maar ik denk van wel. Wie beoordeelt dit?
  • Hoe kom ik erachter wat mijn beperkingen en mogelijkheden zijn?
  • Het gedrag van mijn man is veranderd na een niet aangeboren hersenletsel. Dat leidt thuis wel eens tot boosheid en conflicten. Wat zijn andere kenmerken en hoe kan ik hier goed mee omgaan?

Is het enige tijd geleden dat u gerevalideerd heeft, en ervaart u problemen en/of klachten, dan is deelname aan de Hersenz-behandeling misschien iets voor u.

Meer weten over behandeling en begeleiding van NAH?

Wilt u meer informatie of een afspraak maken met één van de behandelaars? Bel ons op 040-2646464 of rechtstreeks met het secretariaat van de Dienst Behandeling op 040-2610102.