Menu

Huntington

Archipel beschikt over een eigen expertteam op het gebied van Huntington. Dit expertteam richt zich op cliënten met de ziekte van Huntington, hun naasten en mantelzorgers.

U kunt bij dit team terecht voor advies en behandeling, denk aan:

  • Advies op maat over aanpassingen in huis.
  • Controle op symptomen.
  • Begeleiding in het omgaan met de gevolgen van de ziekte.

Ook met al uw vragen kunt u bij het expertteam terecht, bijvoorbeeld:

  • Ik heb net gehoord dat ik drager ben van de ziekte van Huntington. Wat nu? Wat staat mij/ons allemaal te wachten?
  • Ik voel me helemaal niet ziek en toch gaan de dingen niet helemaal meer zoals vroeger. Wat betekent dat?
  • Ik merk de laatste tijd dat mijn gezin anders op mij reageert. Komt dat door mijn ziekte?
  • Ik wil graag mijn rol als vader/moeder goed blijven vervullen. Wat moet ik daarvoor doen?

Het expertteam Huntington bestaat uit behandelaars, waaronder een arts, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, maatschappelijk werker en logopedist.

In de folder Huntington leest u meer over de mogelijkheden, als u de film bekijkt krijgt u een breed beeld van wat Archipel kan bieden voor mensen met de ziekte van Huntington. Wilt u graag meer informatie over de erfelijke ziekte van Huntington en/of contact met lotgenoten en hun familie? Kom dan naar de avonden van het Huntington Café die regelmatig worden georganiseerd. 

Wilt u meer informatie over dit expertteam of een afspraak maken met één van de behandelaars? Bel ons op 040-2646464 of rechtstreeks met het secretariaat van de Dienst Behandeling op 040-2610102.

Meer informatie over de ziekte van Huntington kunt u vinden bij Huntington Netwerk Nederland. Voor de patiëntenvereniging verwijzen we u naar de website van de Vereniging van Huntington.