Menu

Renovatie Akkers

Akkers in Nuenen wordt groots gerenoveerd. De cliënten zijn tijdelijk gehuisvest in Bakel en keren eind maart 2017 weer terug naar het geheel vernieuwde Akkers.

Bekijk de video voor meer informatie over de nieuwe woonvisie. Ook de verschillende krantenartikelen vanuit Rond de Linde geven een mooi beeld.

 

Hoe ziet Akkers er straks uit?

Voor de cliënten met dementie zijn er straks 50 suites. Deze zijn gelegen aan binnenstraatjes. Elke suite bestaat uit een woon- slaapkamer en een eigen badkamer. Voor cliënten die in Akkers wonen omdat zij lichamelijke problemen hebben zijn er 29 appartementen. Deze appartementen bestaan uit een slaapkamer, woonkamer met kitchenette, badkamer, berging en terras of balkon. Zowel de suites als de appartementen zijn verdeeld over de begane grond, eerste en tweede etage.  

 

Naast de persoonlijke suites en appartementen voor cliënten krijgen de algemene ruimtes een belangrijke functie. Op de begane grond komt er een grote Gasterij met een uitnodigend terras aan de voorzijde én een beschut terras in één van de patio's. Voor mensen die graag buiten zijn, zijn er naast het terras en patio die gekoppeld zijn aan de Gasterij, nog enkele patiotuinen waarbij men ofwel de rust op kan zoeken of mee kan doen aan een spelletje jeu de boule.

 

Lekker eten is belangrijk, eten bereiden een leuke activiteit. Om zelf te doen of om naar te kijken. Daarom biedt Akkers straks een veldkeuken met serre en daaraan grenzend een patio met kruidentuin én een boerenkeuken met terras in een boomgaardachtige sfeer. Naast deze twee ruime keukens zijn er in de binnenstraatjes meerdere kleine keukens waar iets eenvoudigs kan worden bereid.

Verder biedt de begane grond ruimtes waar men rustig kan relaxen, bijvoorbeeld in de bibliotheek. Maar ook een ruimte waar van muziek genoten kan worden of zelf muziek gemaakt kan worden. Ook aan een kapsalon, welness, gezondheidscentrum en de kapel is gedacht.

 

Kortom, er is veel keuzevrijheid voor clienten waar men wil verblijven en hoe men de dag wil doorbrengen. In de eigen suite, de veld-/boerenkeuken, de Gasterij of  in een van de activiteiten ruimten. Vanuit de gedachte boven slapen en beneden leven zal men veel op de begane grond vertoeven. De cliënten die in de appartementen wonen, kunnen kiezen voor zelfstandig verblijf in het eigen appartement.