Menu

Nieuwbouw woontorens Zuiderpark

Woonbedrijf en Archipel realiseren 150 sociale huurappartementen op de hoek van de Karel de Grotelaan en het kanaal. Tegenover het bekende ijzeren kunstwerk verrijzen twee woontorens van ongeveer 50 meter hoog. De appartementen zijn ca. 80 m2 en hebben vele voorzieningen binnen handbereik. De appartementen worden door Woonbedrijf verhuurd en zijn geschikt voor alle doelgroepen. Inmiddels is het hoogste punt van de bouw bereikt (zie filmpje) en verloopt de bouw volgens planning. Eind eerste kwartaal 2017 wordt de bouw afgerond.

De appartementen beschikken over een ruime woon-eetkamer met keuken en buitenruimte en twee slaapkamers. Verder een ruime badkamer met douche en 2e toilet. Elk appartement heeft een berging in de kelder voor opslag of fiets en een parkeerplaats in de naastgelegen ondergrondse parkeergarage. Er is extra aandacht besteed aan het ontwerp van de appartementen zodat iedereen hier comfortabel en lang kan blijven wonen. 

Op de begane grond en eerste verdieping van de torens komt een Gezondheids- en Welzijnscentrum van Archipel met diverse (zorg)voorzieningen. Te denken valt aan een artsenpraktijk, fysiotherapeut, apotheek, restaurant en een scala aan andere (gezondheids)diensten. Bewoners van Zuiderpark kunnen bijvoorbeeld kiezen voor zorg aan huis, fysiotherapie of maaltijdservice van Archipel. De appartementen liggen dicht bij allerlei faciliteiten en voorzieningen, zoals een winkelcentrum (Kastelenplein) met o.a. een Jumbo, Aldi, Hema, Etos en diverse andere winkels en een zorgboulevard met huisartsenpost. De bus stopt voor de deur en binnen 10 minuten bent u met de fiets in het centrum.

De huurprijs van een appartement ligt onder de huurtoeslaggrens. Er zijn drie verschillende type appartementen met een huurprijs tussen de ca. € 585,- en ca. € 675,- exclusief servicekosten en verplichte parkeerplaats van € 55,- exclusief servicekosten. De bouw is in volle gang en wij verwachten dat de appartementen begin 2017 gereed zijn. Heeft u interesse in een appartement in één van de twee woontoren? In de verhuurbrochure leest u meer informatie. Wilt u in aanmerking komen? Lees dan op de website van Woonbedrijf meer informatie over hoe u in aanmerking kunt komen.