Menu

Archipel in Nuenen

Momenteel wordt Akkers Nuenen verbouwd en de verbouwing zal te veel overlast veroorzaken voor de bewoners. Daarom zijn we tijdelijk verhuisd naar Bakel. Alle faciliteiten die er voor de aanleunwoningen en buurtbewoners zijn, blijven wel beschikbaar.

Archipel Akkers is een klein woonzorgcentrum in het centrum van Nuenen. Het bevindt zich letterlijk en figuurlijk in het ‘hart’ van het dorp, want Akkers is verankerd in het leven van veel Nuenenaren. ‘Eigen’ en ‘vertrouwd’ zijn begrippen die bij Akkers passen. 

Zorg

Het zorgteam van Akkers zorgt samen met een specialist ouderengeneeskunde, fysio- en ergotherapeuten, diëtisten en logopedisten voor ondersteuning en behandeling van bewoners van Akkers. 

Wonen

Om in aanmerking te komen voor een woning bij Jo van Dijkhof, is een zorgindicatie nodig. Helpt Elkander is de woningbouwvereniging die de appartementen verhuurt i.s.m. Archipel. Voor meer informatie over het toewijzingsbeleid van de 70 appartementen via Archipel kan men terecht bij het informatiepunt, telefoonnummer (040) 263 59 99.

Welzijn

Zowel Akkers als Jo van Dijkhof hebben een sfeervolle ontmoetingsruimte: de Gasterij. Op deze centrale plek ontmoeten mensen van binnen en buiten elkaar. Even rustig met elkaar de wereldproblemen bespreken of gewoon een krantje lezen, een potje biljart spelen of gebruik maken van het internet. Genieten van een vers kopje koffie tot een lunch of etentje met familie of vrienden.